DOUANE VS ZOEKT MET PASEN VERRASSINGSEIEREN

(Van onze correspondent Hanneke Keultjes)
NEW YORK (GPD) – De Amerikaanse douane zoekt in aanloop naar Pasen ook naar eieren. Maar niet vanwege de feestdag. De agenten jagen op Kinder Surprise: de bruinwitte chocolade-eieren waarin in een plastic hulsje een nutteloos speelgoedje of poppetje is verstopt. Deze verrassingseieren van Kinder zorgen over de hele wereld voor blije glimmende kindergezichtjes. Behalve in de Verenigde Staten. Daar zijn ze – als enige land ter wereld – verboden.
De Amerikaanse douane vaardigde op Witte Donderdag een decreet uit om het personeel er aan te ‘herinneren’ de surprise-eieren actief op te sporen. Jaarlijks vist de dienst bijna 25.000 choco-eieren uit de bagage van nietsvermoedende toeristen en poststukken. De reden voor de heksenjacht op verrassingseieren is een oude wet die verbiedt om ‘niet-voedzame objecten’ in snoepgoed te verwerken. Een lolly met een stokje mag wel, want zonder het stokje is het lastig lolly’s likken.
Daarnaast beschouwt de douane de verstopte speelgoedjes als ‘geïmporteerde goederen’. De kleine onderdelen die in het ei verstopt zitten, zijn in strijd met de veiligheidsregels voor kinderen onder de drie jaar. Die zouden maar zo in een Kinder Surprise kunnen stikken. Daarom gaan douaniers juist met Pasen ook gewoon door met eieren zoeken. En dat is het hele eiereneten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s