NAAST CAPPUCCINO OOK MERLOT BIJ STARBUCKS

© Ron Wurzer for Starbucks

(Van onze correspondent Hanneke Keultjes)
NEW YORK (GPD) – Verlangend kijkt een blonde dame naar haar grote beter vanille-cappuccino. ,,Daar zou ik best een scheut likeur in kunnen gebruiken”, zucht de New Yorkse terwijl ze naar haar kantoor in gebouwencomplex Rockefeller Center snelt.
De koffiehuizen van Starbucks zijn voor veel Amerikanen een ontmoetingsplek: ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Maar meer dan koffie (weliswaar in tientallen variaties), thee en sap is er niet te krijgen. Daarom wil Starbucks dat klanten dit jaar in een kleine twintig vestigingen ook een glas pinot noir of een flesje bier kunnen bestellen.
Op verzoek van klanten introduceerde Starbucks al in 2010 alcohol in vijf koffiehuizen in bakermat Seattle en Portland. Het werd een succes, zegt een woordvoerder. ,,Mensen vonden het prettig om na het werk te relaxen met een glas wijn in plaats van koffie.”
De koffiehuizen waar ook alcohol wordt geserveerd (vaak pas in de middag, conform de regels in de verschillende steden), zijn anders ingericht. Er is meer ruimte, staan luxere stoelen en in één van de vestigingen in Seattle is er voor extra sfeer een open haard.
In het noorden van Manhattan zitten twintigers John Nesbit en Chloe Lusher op een bankje voor een Starbucks hun koffie te drinken. Zij zouden ’s avonds best een biertje willen bestellen bij het koffiehuis. ,,Er is een markt voor”, vindt Nesbit. ,,Nu moet je naar een drukke bar of restaurant als je buiten de deur alcohol wilt drinken”, vult Lusher aan. ,,Ik zie mezelf best met een wijntje relaxen in een fauteuil bij Starbucks.”
Voorlopig zijn wijn en bier alleen te koop in bepaalde vestigingen in de regio Zuid-Californië en de steden Chicago en Atlanta. De zegsman meldt dat er nog geen plannen zijn om alcohol in de rest van het land op het menu te zetten.
De koffieketen onthulde vorig jaar een nieuw logo waarin de woorden ‘Starbucks Coffee’ waren verdwenen. Het bedrijf kondigde toen al aan in de toekomst ook andere producten te willen verkopen.