WILDERS IN ZIJN BOEK: ‘OBAMA IS EEN DHIMMI’

Het boek van Geert Wilders wordt pas op 1 mei in New York gepresenteerd, maar blijkt al gewoon te koop op Amerikaanse boekensites. Een voorproefje.

(Van onze correspondent Hanneke Keultjes)
NEW YORK (GPD) – Geert Wilders noemt de Amerikaanse president Barack Obama in zijn boek minachtend een ‘dhimmi’. De term voor een onderdanige niet-moslim in een moslimstaat gebruikt Wilders omdat Obama in 2009 bij een speech in Cairo beloofde te zullen vechten tegen negatieve stereotypes over de islam.
Wilders begint weliswaar scherp met zijn ‘belediging’ van Obama, maar over het algemeen heeft de PVV-leider zich voor ‘Marked for Death: Islam’s War Against the West and Me’ een milde toon aangemeten. De presentatie van het boek staat gepland voor 1 mei in New York, als de onderhandelingen in het Catshuis voorbij zijn, maar is al gewoon te bestellen op Amerikaanse boekensites. Op Amazon.com kost het boek 18,44 dollar; een fractie van de adviesprijs van 27,95 dollar.
Het aan ‘freedom’ (vrijheid) opgedragen Engelstalige boek dat inclusief voorwoord, een omvangrijke referentielijst en index 286 pagina’s telt, is nadrukkelijk bedoeld om de Verenigde Staten uitgebreid kennis te laten maken met de PVV-leider.
Wilders noemt zichzelf met trots ‘één van de meest pro-Amerikaanse Nederlandse politici en één van de grootste bewonderaars van de Amerikaanse ziel’. Hij citeert maar liefst twaalf Amerikaanse presidenten en roemt de verankering van de vrijheid van meningsuiting in de Amerikaanse grondwet (overigens merkt Wilders dat die vrijheid ook in de VS grenzen kent: het woord ‘fuck’ is gecensureerd tot ‘f***’).
Maar die vrijheid wordt bedreigd door de ‘totalitaire ideologie’ islam. Om het gevaar van de islam te illustreren, haalt hij de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog aan: zoals de Amerikanen zich ontworstelden aan het juk van de Britten, zo moet het westen zich nu ontworstelen aan het juk van de islam. ,,Live free or die” (leef in vrijheid of sterf), citeert Wilders generaal John Stark die voor de Amerikaanse revolutie vocht.
Hij uit de in Nederland bekende kritiek op de islam en de profeet Mohammed en schrijft dat het Nazisme in de islam ‘een kwade geestverwant’ zag. ,,De islam is het probleem en we moeten niet bang zijn om dat te zeggen.” Wilders schrijft dat er in Nederland dankzij de invloed van zijn partij in het minderheidskabinet ‘een zee van verandering’ op gang is gekomen na ‘decennia van multiculturele verrotting’. Trots constateert hij dat ,,de PVV een einde heeft gemaakt aan beleid dat leidde tot een parallelle islamitische samenleving.”
Wilders geeft ook een zeldzaam inkijkje in zijn jeugd, zijn reizen door het Midden-Oosten en Israël en in zijn door beveiligers afgeschermde leven. Toen zijn vader in 2005 stierf, was Wilders erbij – mét de beveiligers die hem altijd vergezellen. In de auto terug naar zijn beveiligde huis, barstte hij in tranen uit. ,,Zullen we even stoppen mijnheer?”, vroegen de in verlegenheid gebrachte beveiligers.
Wilders wil met voorbeelden als deze aangeven dat hij door zijn uitspraken over de islam in ‘een gevangenis’ is terechtgekomen, zonder enige privacy. Het zijn telkens kleine ‘onthullingen’ die de taaiere teksten doorspekken over de historie van de islam en de profeet Mohammed – waarbij hij teruggaat naar het jaar 610 – waardoor de voor Amerikanen onbekende Wilders een menselijk gezicht krijgt.